home > Inspiratie & tips voor geboortekaartjes

Zomerse & zonnige geboortekaartjes 

Verwacht je een zomerkindje? Doe dan inspiratie op met deze video of het Pinterest moodboard.

Volg het bord Zomer van Revista op Pinterest.

Zomers kleurenpalet:

Winter geboortekaartjes inspiratie

Verwacht je een kindje in de winter? Hier zijn de drie trends voor dit seizoen.

Herfst geboortekaartjes inspiratie

Verwacht je een herfstkindje? Hier zijn de drie trends voor het najaar.

Kaartje bestellen in 5 stappen

Met deze handige tutorial wordt er uitgelegd hoe je met 5 snelle stappen een kaartje ontwerpt en bestelt.

Tips voor tekst op het geboortekaartje

Wat voor tekst zet je op het geboortekaartje? Dit is natuurlijk helemaal aan jullie zelf. Naast de naam en de geboortedatum van jullie kindje, wil je misschien nog het tijdstip, lengte en gewicht vermelden. Je kunt er voor kiezen om bij jullie adresgegevens nog iets over kraamvisite te plaatsen, bijvoorbeeld "Graag even bellen/een berichtje voor bezoek."

Naast deze gegevens kiezen ouders er soms voor een spreuk of geboortegedichtje op het kaartje te zetten. Eens wat anders dan een traditioneel gedichtje op het geboortekaartje? Denk dan ook eens aan een mooie zin van je favoriete schrijver, een couplet uit een songtekst of een quote uit je favoriete film. Bekijk hier wat leuke voorbeeldteksten. Niks moet, alles mag, het is tenslotte jullie unieke geboortekaartje! 

Volgorde tekst op het geboortekaartje 

Welke tekst zet je waar op het geboortekaartje? Bij een dubbele kaart staat de naam vaak op de voorkant. De gegevens van de baby staan meestal aan de rechterkant van de binnenzijde. Links is dan ruimte voor een gedichtje of versje. Adresgegevens staan vaak onderaan, dit kan zowel links als rechts, maar op de achterkant van het geboortekaartje kan ook. Er zijn geen vaste regels, niks is fout! Het is jullie kaartje, dus je kunt helemaal zelf bepalen wat je vertelt, en waar je dit neerzet. Daarom zijn al onze geboortekaartjes volledig naar eigen wens aan te passen. 

Voorbeeldtekst geboortekaartje

Bedenk van tevoren welke gegevens je op het geboortekaartje wilt. Zo kun je in je ontwerp alvast de datum en een voorbeeldtekst van tijdstip/gewicht/lengte zetten. Dan kun je met een proefdruk van het geboortekaartje zien wat mooi staat. Vergeet wanneer de baby geboren is niet de laatste gegevens aan te passen bij het definitief bestellen van de geboortekaartjes! 

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: